La Trans Catllaràs 2 Dies Btt Mitjana és una molt bona opció per descobrir, a fons, la vessant septentrional del Catllaràs. La ruta recorre gairebé tots els indrets més característics del nord del Catllaràs: el Roc de la Lluna, l’imponent Roc del Catllaràs, l’espectacular Font del Bisbe, el gaudinià Xalet del Catllaràs, l’obaga Serra de Faig-i-Branca,… Queda pendent l’espectacuar Font de Bisbe (s’hi pot anar en cotxe) i Sant Romà de la Clusa, un refugi ubicat al mitjorn del Catlaràs.

En efecte, és una ruta plena de sorpreses i indrets espectaculars però que, alhora, cal tenir clar que és una ruta exigent. De fet, són més de 3.000 metres de desnivell acumulat en poc més de 80 km., entre els dos dies. És a dir, cal estar força preparat per fer en Btt tradicional. I si són usuaris d’E-Bike, cal que sàpiguen que no hi ha carregadors en mig de la ruta…

Com en la majoria de propostes de GuiesBtt.cat, en la Trans Catllaràs Btt 2 Dies Mitjana s’hi nclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

.

.

Dia 1. Trans Catllaràs Btt Mitjana.

41,49 km i 1.741 m. acumulats.

Sortint des de Guardiola, la ruta comença per un tram de carretera de 4 km. fins a Sant Julià de Cerdanyola. A partir d’aquí, mena per la Via per enfilar-se de dret cap al Roc del Catllaràs, un dels indrets més coneguts de la zona. Val a dir que després d’aquests 14 km (en total) de llarga i constant pujada fins al punt més alt del dia, la major part de la resta serà de baixada, tot i que amb alguns petits trams ascendents.

Tot seguit, es creua els prats del Pla de l’Orri, on hi solen haver els cavalls de la Fundació Miranda. Encara queda un dels indrets més sorprenents del Catllaràs: el Cortal del Pla de l’Orri, després de baixar per Coll Pan. Aleshores, es passa per sota el Puig Lluent, començant un dels trams més espectaculars: la serra de Faig i Branca, amb els Plans Fondos, que finalitza a la Creu Melosa.

Aleshores, s’enfila puntualment fins al pla de sobre la cinglera de Sant Jaume de Frontanyà, amb unes increïbles vistes del poble. I és que quan hi entrem, observarem la majestuositat de l’imponent església romànica en aquest minúscul poblet.

Es surt per un petit PR que ascendeix fins al Coll de la Batallola i tot seguit, cap a Montclús per anar a buscar el llarg corriol que finalitza a les rodalies del Castell de la Pobla.

Un darrer tram de sender, fins a la rotonda ermita de Sant Miquel i s’entra a La Pobla de Lillet, havent deixat el monestir a ma dreta, per l’antic camí ral, abans d’entrar a l’allotjament.

.

Dia 2. Trans Catllaràs Btt Mitjana

40,28 km i 1.371 m. acumulats.

Sortint des de La Pobla, la ruta comença en direcció al Xalet del Catllaràs. Una impressionant obra de Gaudí, restaurada recentment. Val la pena desviar-se puntualment del track per anar, un quilòmetre més tard, al Mirador del Roc de la Lluna, per gaudir d’unes vistes impressionats del Pirineu. Ben aviat, el Prat Gespador i el Coll de la Ceba, on hi ha la pujada més forta de tota la ruta!.

Un fàcil cami carener permet arribar a la Collada de Sant Miquel. La ruta baixa cap a Falgars creuant Fontanals i Vallfogona. Falgars és un altre exemple de mas, amb la seva ermita… i també allotjament i restaurant.

Des de Falgars, la ruta fa via cap al Pla de Sant Cristòfol per baixar per al ràpida pista fins a La Quadra. Queda un bonic tram de corriol per arribar a la Collada de Sobirana. I creuant la pista asfaltada, la ruta fa un tomb pel Banyador, per baixar finalment cap a Cerdanyola. Quedarà repetir un petit tram de carretera per assolir, definitivament, La Pobla de Lillet. Allà hi haurà l’equipatge.

.


RESUM

                  DISTÀNCIA TOTAL                   ALTIMETRIA TOTAL

Dia 1:             41,49 Km.                        1.741 m. Desn. Acum. Posit.

Dia 2:             40,28 Km.                        1.371 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:           81,77 Km.                        3.112 m. Desn. Acum. Posit.

8

.

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.
5

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (veure Preus i Reserves).
 • Dinar (veure Preus i Reserves).
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (veure Preus i Reserves).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (veure Preus i Reserves)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (veure Preus i Reserves)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)

 

Open chat
Hello 👋
Can we help you?