La Trans Catllaràs 2 Dies Btt Llarga és l’opció mes complerta per descobrir, a fons, la vessant septentrional del Catllaràs. La ruta recorre tots i cadascun dels indrets més característics del nord del Catllaràs: el Roc de la Lluna, l’imponent Roc del Catllaràs, l’espectacular Font del Bisbe, el gaudinià Xalet del Catllaràs, l’obaga Serra de Faig-i-Branca,…

En efecte, és una ruta plena de sorpreses i indrets espectaculars però que, alhora, cal tenir clar que és una ruta exigent. De fet, són gairebé 2.000 metres de desnivell acumulat en menys de 50 km. És a dir, no apte per a ciclistes no avesats a grans desnivells si van en Btt tradicional. I si són usuaris d’E-Bike, cal que sàpiguen que no hi ha carregadors en mig de la ruta…

Com en la majoria de propostes de GuiesBtt.cat, en la Trans Catllaràs Btt 2 Dies llarga s’hi nclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

.

Dia 1. Trans Catllaràs Btt llarga.

47,82 km i 1.919 m. acumulats.

Sortint des de Guardiola, la ruta comença per un tram de carretera de 4 km. fins a Sant Julià de Cerdanyola. A partir d’aquí, mena per la Via per enfilar-se de dret cap al Roc del Catllaràs, un dels indrets més coneguts de la zona. Val a dir que després d’aquests 14 km (en total) de llarga i constant pujada fins al punt més alt del dia, la major part de la resta serà de baixada, tot i que amb alguns petits trams ascendents.

Tot seguit, es creua els prats del Pla de l’Orri, on hi solen haver els cavalls de la Fundació Miranda. Encara queda un dels indrets més sorprenents del Catllaràs: el Cortal del Pla de l’Orri, després de baixar per Coll Pan. Aleshores, es passa per sota el Puig Lluent, començant un dels trams més espectaculars: la serra de Faig i Branca, amb els Plans Fondos, que finalitza a la Creu Melosa.

Aleshores, s’enfila puntualment fins al pla de sobre la cinglera de Sant Jaume de Frontanyà, amb unes increïbles vistes del poble. I és que quan hi entrem, observarem la majestuositat de l’imponent església romànica en aquest minúscul poblet.

Es surt per un petit PR que ascendeix fins al Coll de la Batallola per anar a raure a la Font de Bisbe. Un indret únic i excepcional.  De tornada, la ruta ascendeix cap a Montclús per anar a buscar el llarg corriol que finalitza a les rodalies del Castell de la Pobla.

Un darrer tram de sender, fins a la rotonda ermita de Sant Miquel i s’entra a La Pobla de Lillet, havent deixat el monestir a ma dreta, per l’antic camí ral, abans d’entrar a l’allotjament.

.

Dia 2. Trans Catllaràs Btt llarga

47,11 km i 1.626 m. acumulats.

Sortint des de La Pobla, la ruta comença en direcció al Xalet del Catllaràs. Una impressionant obra de Gaudí, restaurada recentment. Val la pena desviar-se puntualment del track per anar, un quilòmetre més tard, al Mirador del Roc de la Lluna, per gaudir d’unes vistes impressionats del Pirineu. Ben aviat, el Prat Gespador i el Coll de la Ceba, on hi ha la pujada més forta de tota la ruta!.

Caldrà repetir un petit tram fet ahir per assolir el mas del Pla de l’Orri i, finalment, Sant Romà de la Clusa. Un magnífic mas, amb la seva ermita romànica, el molí,… i actualment, també allotjament. Paga la pena aturar-s’hi una estona…

Essent a la vessant sud del Catllaràs, queda clar que caldrà enfilar-se per creuar la carena… fins a la Collada de Sant Miquel. La ruta baixa cap a Falgars creuant Fontanals i Vallfogona. Falgars és un altre exemple de mas, amb la seva ermita… i també allotjament i restaurant.

Des de Falgars, la ruta fa via cap al Pla de Sant Cristòfol per baixar per al ràpida pista fins a La Quadra. Queda un bonic tram de corriol per arribar a la Collada de Sobirana. I creuant la pista asfaltada, la ruta fa un tomb pel Banyador, per baixar finalment cap a Cerdanyola. Quedarà repetir un petit tram de carretera per assolir, definitivament, La Pobla de Lillet. Allà hi haurà l’equipatge.

RESUM:


                  DISTÀNCIA TOTAL                  ALTIMETRIA TOTAL

Dia 1:                     47,82 Km.                                 1.919 m. Desn. Acum. Posit.

Dia 2:                     47,11 Km.                                 1.626 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:                   94,93 Km.                                 3.545 m. Desn. Acum. Posit.


.

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.

.

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (opcional).
 • Dinar (opcional).
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (opcional).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides, 2 jocs de piles i carregador (opcional)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (opcional)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)

 

Open chat
Hello 👋
Can we help you?