La Trans Catllaràs 2 Dies Btt Curta és una fàcil proposta per descobrir, sense gaires complicacions, part del Catllaràs més septentrional. La ruta recorre alguns dels indrets més característics del nord del Catllaràs: el Roc de la Lluna, l’imponent Roc del Catllaràs, el gaudinià Xalet del Catllaràs,… Aquesta proposta de Trans Catllaràs Btt 2 Dies Curta ofereix un “tast” de tot el que ofereix aquest impressionant massís.

En efecte, és una ruta plena de sorpreses i indrets espectaculars però que, per sort, en aquesta opció reduída, tot i que les etapes no són llargues en quant a quilometratge, són sovint, amb llargs pendents. Cal tenir present, que el punt de sortida és a 730 metres i s’assoleixen els 1694 metres abans del Roc del Catllaràs.

De fet, són més de 2.500 metres de desnivell acumulat en menys de 70 km., entre els dos dies. És a dir, probablement, un usuari habitual de Btt no tindrà problemes… I si són usuaris d’E-Bike, cal que sàpiguen que no hi ha carregadors en mig de la ruta…

Com en la majoria de propostes de GuiesBtt.cat, en la Trans Catllaràs Btt 2 Dies Curta s’hi nclou el sopar i l’allotjament previ al primer dia de ruta.

8

Dia 1. Trans Catllaràs Btt Curta.

31,60 km i 1.229 m. acumulats.

Sortint des de Guardiola, la ruta comença per un tram de carretera de 4 km. fins a Sant Julià de Cerdanyola. A partir d’aquí, mena per la Via per enfilar-se de dret cap al Roc del Catllaràs, un dels indrets més coneguts de la zona. Val a dir que després d’aquests 14 km (en total) de llarga i constant pujada fins al punt més alt del dia, la major part de la resta serà de baixada, tot i que amb alguns petits trams ascendents.

Tot seguit, es creua els prats del Pla de l’Orri, on hi solen haver els cavalls de la Fundació Miranda. Encara queda un dels indrets més sorprenents del Catllaràs: el Cortal del Pla de l’Orri, després de baixar per Coll Pan. Aleshores, es passa per sota el Puig Lluent, començant el llarg descens per la impresionant fageda de la Baga de Montclús.

Aleshores, s’enfila puntualment cap a Montclús, per anar a cercar el llarg corriol que finalitza a les rodalies del Castrell de la Pobla. És un sender magnífic i molt fàcil de gairebé 3 km…. impresionant!

Un darrer tram de sender, fins a la rotonda ermita de Sant Miquel i s’entra a La Pobla de Lillet, havent deixat el monestir a ma dreta, per l’antic camí ral, abans d’entrar a l’allotjament.

8

Dia 2. Trans Catllaràs Btt Curta

36,97 km i 1.163 m. acumulats.

Sortint des de La Pobla, la ruta comença en direcció al Xalet del Catllaràs. Una impressionant obra de Gaudí, restaurada recentment. Val la pena desviar-se puntualment del track per anar, un quilòmetre més tard, al Mirador del Roc de la Lluna, per gaudir d’unes vistes impressionats del Pirineu. Ben aviat, el Prat Gespador i el Coll de la Ceba.

Es baixa fàcilment cap al Camp de l’Ermità, passant a torcar de la Font de Fontanals de la Pobla. I es continua baixant cap a Falgars creuant Fontanals i Vallfogona. Falgars és un altre exemple de mas, amb la seva ermita… i també allotjament i restaurant.

Des de Falgars, la ruta fa via cap al Pla de Sant Cristòfol per baixar per al ràpida pista fins a La Quadra. Queda un bonic tram de corriol per arribar a la Collada de Sobirana. I creuant la pista asfaltada, la ruta fa un tomb pel Banyador, per baixar finalment cap a Cerdanyola. Quedarà repetir un petit tram de carretera per assolir, definitivament, La Pobla de Lillet. Allà hi haurà l’equipatge.


8

RESUM

DISTÀNCIA TOTAL                ALTIMETRIA TOTAL

Dia 1:                     31,60 Km.                             1.229 m. Desn. Acum. Posit.

Dia 2:                     36,97 Km.                             1.163 m. Desn. Acum. Posit.

TOTAL:                    67,77 Km.                             2.492 m. Desn. Acum. Posit.

8

INCLOU:

 • 2 Allotjaments en règim de Mitja Pensió.
 • Transport d’equipatge d’allotjament en allotjament.
 • Assegurança Obligatòria.
 • Mapes i tracks de la ruta.

88

NO INCLOU:

 • Lloguer de Bicicleta (veure Preus i Reserves).
 • Dinar (veure Preus i Reserves).
 • Begudes, aperitius, xarrups, etc. no inclosos en el menú.
 • Assegurança de Cancel·lació (veure Preus i Reserves).
 • Lloguer de GPS, amb el suport, brides i carregador (veure Preus i Reserves)
 • Allotjament en Mitja Pensió nit posterior ruta (veure Preus i Reserves)
 • Altres (tot el que no s’hagi especificat)

 

Open chat
Hello 👋
Can we help you?